Direct naar inhoud
Terug naar technologieën

Biomassa.

Door niet-recycleerbaar houtafval te verwerken, lossen we niet enkel een afvalprobleem op maar produceren we op duurzame wijze groene stroom en warmte. Een mooi voorbeeld van circulaire economie waarbij we de laatste schakel zijn in de levenscyclus van niet-recycleerbaar houtafval.

biomassacentrales
2
biomassacentrales
totaal geïnstalleerd vermogen
45 MW
totaal geïnstalleerd vermogen
gezinnen / jaar
95.000
gezinnen / jaar
vermeden CO₂-uitstoot / jaar
162.000 ton
vermeden CO₂-uitstoot / jaar

Duurzame verwerking van houtafval

Samen met Unilin bouwde Aspiravi 2 centrales voor de verwerking van niet-recycleerbaar houtafval tot groene stroom en warmte. In Wielsbeke en Oostrozebeke maken we zo de cirkel rond en zorgen we ervoor dat deze grondstof voor de productie van hernieuwbare energie niet verloren gaat. De groene stroom en warmte gaat naar omliggende bedrijven en het openbaar net.

In ontwikkeling
In procedure
In opbouw
In exploitatie

Biomassa project in belgië

A&U Energie

A&U Energie is een biomassacentrale in Wielsbeke die sinds 2020 groene energie en groene warmte opwekt op basis van niet-recycleerbaar houtafval.

Biomassa project in belgië

A&S Energie

A&S Energie is een biomassacentrale in Oostrozebeke die sinds 2010 groene energie opwekt op basis van niet-recycleerbaar houtafval.

Start jouw energietransitie

Wil jij het energiebeleid van jouw bedrijf vergroenen?

Start nu

Welke bedrijven kozen voor onze groene energie? Bekijk al onze cases!

Gerelateerd nieuws

Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Ondernemers Voka West-Vlaanderen: “Aspiravi blijft pionieren”

  “Aspiravi blijft pionieren”. Met deze sprekende titel opent het coverartikel dat vorige week verscheen in Ondernemers, het magazine van Voka West-Vlaanderen. In een uitgebreid interview geeft Rik Van de Walle - CEO Aspiravi Holding - een inkijk in de toekomst van de Aspiravi Groep en de vele kansen en uitdagingen die in het verschiet liggen.

  Gepubliceerd op

  Rik Van de Walle - Ondernemers Voka West-Vlaanderen
 • Nieuws

  Aspiravi Groep wijzigt organisatiestructuur

  Met het oog op een verdere groei van de binnen- en buitenlandse activiteiten enerzijds en een continuïteit in de bedrijfsvoering anderzijds, wijzigt de Aspiravi Groep haar organisatiestructuur vanaf 01/04/24.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwe website online

  De nieuwe website brengt een commercieel verhaal waarbij de bezoeker ziet dat Aspiravi dé partner is om mee samen te werken als het gaat om 100% hernieuwbare energie. Op de website staan nu de nieuwe technologieën en nieuwe markten vermeld, kan men filteren op projecten en staat de verkoop van onze groene stroom duidelijk 'in the picture'.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Interview met CEO Rik Van de Walle in weekendkrant De Tijd

  Het Harelbeekse Aspiravi ontpopte zich in de schaduw van de energiereuzen tot een grote speler in groene energie én een winstmachine die al 124 miljoen euro aan gemeentelijke aandeelhouders uitkeerde. Om de groei verder te zetten mikt CEO Rik Van de Walle op grote windparken in Bosnië en zonnepanelen in Franse wijngaarden. bron: De Tijd

  Gepubliceerd op