Direct naar inhoud
Terug naar markten

Curaçao

Gedreven door de wind produceren we in Curaçao al meer dan 10 jaar hernieuwbare energie. Met 15 windturbines voorzien we er de noodzakelijke groene stroom voor 34.000 gezinnen.

onshore windturbines
15
onshore windturbines
totaal geïnstalleerd vermogen
47,3 MW
totaal geïnstalleerd vermogen
gezinnen / jaar
53.000
gezinnen / jaar
vermeden CO₂-uitstoot / jaar
54.200 ton
vermeden CO₂-uitstoot / jaar

Over de landsgrenzen heen

Hernieuwbare energie is de drijvende kracht achter vooruitgang, ook in Curaçao. Vandaag wordt 30% van het verbruik op Curaçao geproduceerd door windenergie. En die energie blijft stromen. Want in 2024 staat de bouw van 5 extra windturbines op de planning.

Projecten in Curaçao

Ontdek onze projecten in Curaçao
In ontwikkeling
In procedure
In opbouw
In exploitatie

Project in de kijker

Tera Kora II

Het Aspiravi International nv windpark Tera Kora II bevindt zich op het eiland Curaçao en bestaat uit 5 windturbines die groene stroom produceren sinds 2017.

Project in de kijker

Tera Kora I

Het Aspiravi International nv windpark Tera Kora I bevindt zich op het eiland Curaçao en bestaat uit 5 windturbines die groene stroom produceren sinds 2012.

Ontdek de stroom van verandering

Deel jij onze ambitie om een duurzamere leefwereld te creëren? Wij zijn jouw lokale partner in Curaçao.

Vraag meer info

Welke bedrijven kozen voor onze groene energie? Bekijk al onze cases!

Gerelateerd nieuws

Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Nieuwsbrief juli 2024

  In de Aspiravi Groep nieuwsbrief van juli informeren we je o.a. over de uitbreiding van de samenwerking met Google en de stand van zaken op de werf in Curaçao.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Ondernemers Voka West-Vlaanderen: “Aspiravi blijft pionieren”

  “Aspiravi blijft pionieren”. Met deze sprekende titel opent het coverartikel dat vorige week verscheen in Ondernemers, het magazine van Voka West-Vlaanderen. In een uitgebreid interview geeft Rik Van de Walle - CEO Aspiravi Holding - een inkijk in de toekomst van de Aspiravi Groep en de vele kansen en uitdagingen die in het verschiet liggen.

  Gepubliceerd op

  Rik Van de Walle - Ondernemers Voka West-Vlaanderen
 • Nieuws

  Aspiravi Groep wijzigt organisatiestructuur

  Met het oog op een verdere groei van de binnen- en buitenlandse activiteiten enerzijds en een continuïteit in de bedrijfsvoering anderzijds, wijzigt de Aspiravi Groep haar organisatiestructuur vanaf 01/04/24.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwsbrief maart 2024

  In de Aspiravi Groep nieuwsbrief van maart informeren we u over de samenwerking met MIVB en de projecten in opbouw in België, Spanje en Curaçao.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Officiële start bouw nieuw windpark Curaçao

  Op de Koraal Tabak site aan de Oostkust van Curaçao werd de officiële start gegeven voor de bouw van een vierde Aspiravi-groep windpark op het eiland.

  Gepubliceerd op

  Groundbreaking NuKoraal Tabak Windpark Curaçao
 • Nieuws

  Nieuwe website online

  De nieuwe website brengt een commercieel verhaal waarbij de bezoeker ziet dat Aspiravi dé partner is om mee samen te werken als het gaat om 100% hernieuwbare energie. Op de website staan nu de nieuwe technologieën en nieuwe markten vermeld, kan men filteren op projecten en staat de verkoop van onze groene stroom duidelijk 'in the picture'.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwsbrief december 2023

  In de Aspiravi-groep nieuwsbrief van december kan u de videotestimonial van MIVB bekijken.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Interview met CEO Rik Van de Walle in weekendkrant De Tijd

  Het Harelbeekse Aspiravi ontpopte zich in de schaduw van de energiereuzen tot een grote speler in groene energie én een winstmachine die al 124 miljoen euro aan gemeentelijke aandeelhouders uitkeerde. Om de groei verder te zetten mikt CEO Rik Van de Walle op grote windparken in Bosnië en zonnepanelen in Franse wijngaarden. bron: De Tijd

  Gepubliceerd op