Direct naar inhoud

A&U Energie is een biomassacentrale in Wielsbeke die sinds 2020 groene energie en groene warmte opwekt op basis van niet-recycleerbaar afvalhout.

In exploitatie:
biomassacentrale
1
biomassacentrale
totaal geïnstalleerd vermogen
20 MW
totaal geïnstalleerd vermogen
gezinnen / jaar
40.000
gezinnen / jaar
vermeden CO₂-uitstoot / jaar
80.000 ton
vermeden CO₂-uitstoot / jaar

Gerelateerd nieuws

Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Nieuwsbrief juni 2024

  In de Aspiravi Groep nieuwsbrief van juni informeren we je o.a. over Aspiravi on the Road in Oostkamp, de uitbreiding van het windpark in de Haven van Antwerpen en het dividend voor de coöperanten van de verschillende coöperatieve vennootschappen.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Beaulieu International Group (B.I.G.) en A&U Energie maken samen werk van de energietransitie

  Wielsbeke, 11 juni 2024 - Beaulieu International Group investeert €5 miljoen om de fossiele energievoorziening van haar Cushion Vinyl productievestiging in Wielsbeke, België, om te schakelen naar biomassa opgewekte stoom; een overgang naar hernieuwbare energie. Hiervoor werkt B.I.G. samen met A&U Energie, een bedrijf dat niet-recycleerbaar afvalhout omzet in groene energie en warmte. Deze strategische stap past in de doelstelling van B.I.G. om tegen 2030 'net zero' te worden.

  Gepubliceerd op

Case in de kijker

Google

Zowel Google als Aspiravi hebben in België beiden dezelfde ambitie : de energietransitie van fossiele brandstoffen naar een koolstofvrije energieproductie realiseren.

Lees de Google case