Direct naar inhoud

Over de Aspiravi Groep

Een 100% Belgische pionier in hernieuwbare energie, voortrekker van de energietransitie, producent en leverancier van groene stroom en warmte, met een lange termijnvisie en een unieke participatieve aanpak.

Het energielandschap is meer dan ooit in volle beweging en wij ook! Wij blijven voluit gaan, want het is onze plicht tegenover de volgende generaties om ambitieus en gedreven te blijven bouwen aan een duurzame toekomst.

Samen naar een
groene toekomst!

Onze inspiratie
De kracht van de natuur en onze klimaatdoelstellingen.

Onze ambitie
Een duurzame samenleving, vandaag en voor de komende generaties.

Onze kracht
Ervaring, kennis en passie maken van ons de pionier in de energietransitie.Onze kerncijfers

De cijfers liegen er niet om: wij weten van aanpakken. Bij elk project tekenen we duidelijke cijfers op. Op basis van grondige analyses maken we onze resultaten tastbaar. Samen realiseren we groene energieprojecten die bijdragen aan een duurzame samenleving.

    100% Belgische groep
    94 gemeenten-aandeelhouders
    13.000 burger-coöperanten
    70 gedreven medewerkers
onshore windturbines
244
onshore windturbines
offshore windturbines
172
offshore windturbines
biomassacentrales
2
biomassacentrales
totaal geïnstalleerd vermogen
1.701,8 MW
totaal geïnstalleerd vermogen
gezinnen / jaar
1,91 miljoen
gezinnen / jaar
vermeden CO₂-uitstoot / jaar
2,35 miljoen ton
vermeden CO₂-uitstoot / jaar

Wij zijn jouw partner in hernieuwbare energie

Lokaal geproduceerd

Van ontwikkeling en financiering over bouw en exploitatie tot onderhoud van hernieuwbare energieprojecten: al meer dan 20 jaar zijn wij gedreven in de realisatie van projecten voor de productie van lokale groene stroom.

Meer over onze technologieën

Rechtstreeks geleverd

Onze groene energie aankopen kan op verschillende manieren. Op basis van jouw duurzame doelstellingen en energiebehoeftes bekijken we samen de mogelijkheden en werken we een voorstel uit op maat van jouw bedrijf.

Start jouw energietransitie

Onze aandeelhouders

Aspiravi Holding is 100% aandeelhouder van de vennootschap Aspiravi Offshore II en 84,9% aandeelhouder van de vennootschappen Aspiravi, Aspiravi Trading, Aspiravi Energy, Aspiravi Offshore en Aspiravi International. De Vlaamse Energieholding (VEH) is voor de overige 15,1% aandeelhouder in deze vijf vennootschappen.

Onze dubbele participatieve aanpak

94 gemeenten-aandeelhouders

4 regionale holdings (Creadiv, Efin, Fineg en Nuhma) vertegenwoordigen 94 Belgische steden en gemeenten, die samen met de Vlaamse Energie Holding (VEH) de aandeelhouders zijn van de verschillende vennootschappen in de Aspiravi Groep. Zij bepalen de richting van de groep en zetten de lijnen uit van onze strategie. Samen met hen hebben we sinds de start in 2002 een uniek parcours gereden, uitzonderlijke projecten gerealiseerd en opmerkelijke resultaten geboekt binnen de sector van de hernieuwbare energie.

De uitdagingen in de toekomst zijn even groot als onze ambities.
De Aspiravi Groep is er klaar voor!

13.000 burger-coöperanten

Omwonenden van onze windenergieprojecten op land in België, kunnen mee investeren in en genieten van de opbrengsten van windenergie. Zo zorgen ze voor meer lokale, groene energieproductie en een groter draagvlak voor hernieuwbare energie. Ze mogen jaarlijks ook een mooi dividend verwachten voor hun investering.

Wil jij als burger ook
mee investeren?

Dat kan! Aspiravi werkt samen met 3 coöperatieve vennootschappen:

Op hun websites vind je alle informatie over hun werking.

Aspiravi Energy

Aspiravi Energy is sinds 2015 actief op de elektriciteitsmarkt en kan lokaal geproduceerde, groene stroom leveren aan burger-coöperanten (die minimum 4 aandelen bezitten) van de 3 coöperatieve vennootschappen waarmee de Aspiravi Groep samenwerkt. Per verbruikte megawattuur staat Aspiravi Energy ook een bedrag af aan een sociaal doel tegen energie- of kinderarmoede. Raadpleeg de website voor meer informatie.

Lees meer op de website van Aspiravi Energy
Aspiravi Energy

De Aspiravi-groep steunt op een financieel gezonde achtergrond voor de verdere groei en de realisatie van toekomstige projecten. We communiceren transparant over het financieel beleid en de resultaten van de Aspiravi-groep. Via de website van De Nationale Bank zijn de jaarrekeningen van de diverse vennootschappen te raadplegen.