Direct naar inhoud
Terug naar technologieën

Wind.

Onshore en offshore, binnen- en buitenland: wind vormt een belangrijk onderdeel van de energietransitie, maar ook van ons DNA. Dankzij onze kennis en gedrevenheid zijn wij al 20 jaar pionier in windenergie.

onshore windturbines
244
onshore windturbines
offshore windturbines
172
offshore windturbines
totaal geïnstalleerd vermogen
1.656,8 MW
totaal geïnstalleerd vermogen
gezinnen / jaar
1,82 miljoen
gezinnen / jaar
vermeden CO₂-uitstoot / jaar
2,19 miljoen ton
vermeden CO₂-uitstoot / jaar

Wij weten waar het waait

Met windkracht vooruit: zo klonk het bij de start in België in 2002, maar ook bij het eerste buitenlandse windenergieproject in 2012 en bij het eerste offshore windpark in 2013. Op datzelfde elan gaan wij de komende jaren verder. Met ambitieuze projecten in het vooruitzicht laten wij de wind het werk doen, ook voor jouw bedrijf.

In ontwikkeling
In procedure
In opbouw
In exploitatie

Wind project in belgië

Sainte Ode

Het Aspiravi nv windpark Sainte-Ode is gelegen nabij de N4 op grondgebied Sainte-Ode en bestaat uit 5 windturbines die groene stroom zullen produceren in 2024.

Wind project in belgië

Oostkamp Timfrost

Het Aspiravi nv windpark Oostkamp Timfrost bevindt zich op het bedrijventerrein van Timfrost op grondgebied Oostkamp en bestaat uit 2 windturbines die groene stroom zullen produceren in 2024.

Start jouw energietransitie

Wil jij het energiebeleid van jouw bedrijf vergroenen? Met een windproject op maat begeleiden wij jou doorheen jouw energietransitie.

Start nu

Case in de kijker

Nike

Twee windturbines langs het Albertkanaal in Ham werden in 2023 van het openbaar net gekoppeld en rechtstreeks op het net van het nabijgelegen Nike aangesloten.

Lees de Nike case

Aanbevolen door

Gerelateerd nieuws

Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Officiële start bouw nieuw windpark Curaçao

  Op de Koraal Tabak site aan de Oostkust van Curaçao werd de officiële start gegeven voor de bouw van een vierde Aspiravi-groep windpark op het eiland.

  Gepubliceerd op

  Groundbreaking NuKoraal Tabak Windpark Curaçao
 • Nieuws

  Google en Aspiravi maken samen werk van een meer duurzame samenleving

  Via een PPA (Power Purchase Agreement) afgesloten tussen beide bedrijven, neemt Google jaarlijks 59,2 MW aan windenergie af van Aspiravi. Dit is het geïnstalleerd vermogen van 9 nieuwe windparken die Aspiravi in België bouwt en operationeel zullen zijn tegen eind 2024.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwe website online

  De nieuwe website brengt een commercieel verhaal waarbij de bezoeker ziet dat Aspiravi dé partner is om mee samen te werken als het gaat om 100% hernieuwbare energie. Op de website staan nu de nieuwe technologieën en nieuwe markten vermeld, kan men filteren op projecten en staat de verkoop van onze groene stroom duidelijk 'in the picture'.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwsbrief december 2023

  In de Aspiravi-groep nieuwsbrief van december kan u de videotestimonial van MIVB bekijken.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwsbrief november 2023

  In de Aspiravi-groep nieuwsbrief van november informeren we u over de meest performante windturbine uit de geschiedenis van de Aspiravi-groep en over het succes van de Aspiravi on the Road events van dit jaar.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwsbrief oktober 2023

  In de Aspiravi-groep nieuwsbrief van oktober informeren we u o.a. over de stand van zaken op de verschillende werven en kan u de aftermovie van Journée Découverte Entreprises bekijken.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Interview met CEO Rik Van de Walle in weekendkrant De Tijd

  Het Harelbeekse Aspiravi ontpopte zich in de schaduw van de energiereuzen tot een grote speler in groene energie én een winstmachine die al 124 miljoen euro aan gemeentelijke aandeelhouders uitkeerde. Om de groei verder te zetten mikt CEO Rik Van de Walle op grote windparken in Bosnië en zonnepanelen in Franse wijngaarden. bron: De Tijd

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwsbrief september 2023

  In de Aspiravi-groep nieuwsbrief van september informeren we u over Open Bedrijvendag en Aspiravi on the Road in Fernelmont.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwsbrief augustus 2023

  In de Aspiravi-groep nieuwsbrief van augustus informeren we u over de levering van groene stroom aan enkele grote bedrijven.

  Gepubliceerd op