Direct naar inhoud
Terug naar technologieën

Wind.

Onshore en offshore, binnen- en buitenland: wind vormt een belangrijk onderdeel van de energietransitie, maar ook van ons DNA. Dankzij onze kennis en gedrevenheid zijn wij al 20 jaar pionier in windenergie.

onshore windturbines
244
onshore windturbines
offshore windturbines
172
offshore windturbines
totaal geïnstalleerd vermogen
1.656,8 MW
totaal geïnstalleerd vermogen
gezinnen / jaar
1,82 miljoen
gezinnen / jaar
vermeden CO₂-uitstoot / jaar
2,19 miljoen ton
vermeden CO₂-uitstoot / jaar

Wij weten waar het waait

Met windkracht vooruit: zo klonk het bij de start in België in 2002, maar ook bij het eerste buitenlandse windenergieproject in 2012 en bij het eerste offshore windpark in 2013. Op datzelfde elan gaan wij de komende jaren verder. Met ambitieuze projecten in het vooruitzicht laten wij de wind het werk doen, ook voor jouw bedrijf.

In ontwikkeling
In procedure
In opbouw
In exploitatie

Wind project in belgië

Oostkamp E40-E403 klaverblad

Aspiravi nv bouwt in Oostkamp 2 windturbines in het klaverblad van de snelwegen E40/E403.

Wind project in belgië

Sainte Ode

Het Aspiravi nv windpark Sainte-Ode is gelegen nabij de N4 op grondgebied Sainte-Ode en bestaat uit 5 windturbines die groene stroom zullen produceren in 2024.

Start jouw energietransitie

Wil jij het energiebeleid van jouw bedrijf vergroenen? Met een windproject op maat begeleiden wij jou doorheen jouw energietransitie.

Start nu

Case in de kijker

Decathlon

Sportwinkelketen Decathlon sloot met Aspiravi een overeenkomst gekenmerkt door een vaste prijs op lange termijn voor 100% hernieuwbare, lokaal geproduceerde energie.

Lees de Decathlon case

Welke bedrijven kozen voor onze groene energie? Bekijk al onze cases!

Gerelateerd nieuws

Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Reactie op artikel Het Nieuwsblad – 12.06.2024

  Op woensdag 12 juni 2024 verscheen in Het Nieuwsblad een artikel omtrent de stand van zaken op de werf in Evergem, waar Aspiravi nv twee nieuwe windturbines bouwt. Jammer genoeg bevatte het artikel enkele onwaarheden en werd er geen reactie of input vanwege Aspiravi opgenomen. Met onderstaand bericht wensen wij formeel te reageren op de inhoud van dit artikel en het standpunt van Aspiravi mee te delen.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Opnieuw mooi dividend voor 13.200 burger-coöperanten

  Coöperanten van zowel Aspiravi Samen cv, Limburg wind cv als Wind voor “A” cv, krijgen dit jaar opnieuw een mooi dividend uitgekeerd voor hun investering in hernieuwbare energieprojecten.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Wind voor “A” krijgt vergunning voor 7 nieuwe windturbines in de Haven van Antwerpen

  Meer dan 25.000 Antwerpse gezinnen kunnen volgend jaar genieten van groene stroom uit de Antwerpse Haven dankzij deze investering van bijna 50 miljoen Euro.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  300 lagereschoolkinderen bezoeken belevingsdag over windenergie in Oostkamp

  Langsheen de E40 en ter hoogte van de verkeerswisselaar tussen de E40 en de E403, op grondgebied van Oostkamp, heeft Aspiravi recent 4 nieuwe windturbines gebouwd. Op dinsdag 11 juni nodigde het bedrijf daarom de 10/12 jarigen uit de basisscholen van Oostkamp, Loppem, Veldegem, Ruddervoorde en Zedelgem uit op een belevingsdag over windenergie.

  Gepubliceerd op

  Aspiravi on the Road Oostkamp
 • Nieuws

  Aspiravi Groep ontwikkelt in Spanje het windenergieproject Corus

  De Aspiravi Groep ontwikkelt in Spanje het windenergieproject Corus, een project van 10 windturbines in Cantabrië, goed voor een geïnstalleerd vermogen van 66 MW.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Aspiravi bouwt 2 windturbines in het klaverblad van de verkeerswisselaar E40/E403 in Oostkamp

  In de verkeerslussen van de verkeerswisselaar E40/E403 in Oostkamp heeft Aspiravi 2 nieuwe windturbines gebouwd. De bouw van windturbines middenin een extreem druk verkeerscomplex bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Alle fasen van de werken zijn vlot verlopen en de beide windturbines zijn vandaag volledig opgebouwd.

  Gepubliceerd op

  Aspiravi - bouw windpark Oostkamp Verkeerslussen
 • Nieuws

  Nieuwsbrief april 2024

  In de Aspiravi Groep nieuwsbrief van april informeren we je o.a. over de samenwerking met Dacathlon, het verhoogde aandeelhouderschap in offshore windpark Northwind en de stand van zaken op de verschillende werven.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Update stand van zaken werven 2024

  Met de realisatie van 7 onshore windturbines, verspreid over 4 locaties in België, levert de Aspiravi Groep dit jaar opnieuw een grote bijdrage aan de verschillende klimaat- en hernieuwbare energiedoelstellingen. Lees hier de stand van zaken op de werven in Oostkamp, Diest, Bilzen en Evergem.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Ondernemers Voka West-Vlaanderen: “Aspiravi blijft pionieren”

  “Aspiravi blijft pionieren”. Met deze sprekende titel opent het coverartikel dat vorige week verscheen in Ondernemers, het magazine van Voka West-Vlaanderen. In een uitgebreid interview geeft Rik Van de Walle - CEO Aspiravi Holding - een inkijk in de toekomst van de Aspiravi Groep en de vele kansen en uitdagingen die in het verschiet liggen.

  Gepubliceerd op

  Rik Van de Walle - Ondernemers Voka West-Vlaanderen