Direct naar inhoud
Terug naar markten

België

Gedreven door de wind leveren we in België al 20 jaar groene stroom. Maar daar stopt het niet. Ook met biomassa maken we het verschil. Met de blik op een duurzame toekomst zetten we de energietransitie voort.

onshore windturbines
229
onshore windturbines
offshore windturbines
172
offshore windturbines
biomassacentrales
2
biomassacentrales
totaal geïnstalleerd vermogen
1.654,5 MW
totaal geïnstalleerd vermogen
gezinnen / jaar
1,86 miljoen
gezinnen / jaar
vermeden CO₂-uitstoot / jaar
2,29 miljoen ton
vermeden CO₂-uitstoot / jaar

Met volle windkracht vooruit

Zowel op land als in de Belgische Noordzee laten we de wind haar werk doen. In 2024 plannen we 7 nieuwe windturbines op 4 verschillende locaties in België. En dat telt. Want samen zijn deze projecten goed om 44.500 gezinnen van stroom te voorzien. Zo laten wij lokale energie stromen, ook doorheen jouw bedrijf.

Projecten in België

Ontdek onze projecten in België
In ontwikkeling
In procedure
In opbouw
In exploitatie

Project in de kijker

Sainte Ode

Het Aspiravi nv windpark Sainte-Ode is gelegen nabij de N4 op grondgebied Sainte-Ode en bestaat uit 5 windturbines die groene stroom zullen produceren in 2024.

Project in de kijker

Oostkamp Timfrost

Het Aspiravi nv windpark Oostkamp Timfrost bevindt zich op het bedrijventerrein van Timfrost op grondgebied Oostkamp en bestaat uit 2 windturbines die groene stroom zullen produceren in 2024.

Start jouw energietransitie

Wil jij met hernieuwbare Belgische energie het beleid van jouw bedrijf vergroenen? Wij begeleiden jou doorheen jouw energietransitie.

Start nu

Case in de kijker

Nike

Twee windturbines langs het Albertkanaal in Ham werden in 2023 van het openbaar net gekoppeld en rechtstreeks op het net van het nabijgelegen Nike aangesloten.

Lees de Nike case

Aanbevolen door

Gerelateerd nieuws

Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Google en Aspiravi maken samen werk van een meer duurzame samenleving

  Via een PPA (Power Purchase Agreement) afgesloten tussen beide bedrijven, neemt Google jaarlijks 59,2 MW aan windenergie af van Aspiravi. Dit is het geïnstalleerd vermogen van 9 nieuwe windparken die Aspiravi in België bouwt en operationeel zullen zijn tegen eind 2024.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwe website online

  De nieuwe website brengt een commercieel verhaal waarbij de bezoeker ziet dat Aspiravi dé partner is om mee samen te werken als het gaat om 100% hernieuwbare energie. Op de website staan nu de nieuwe technologieën en nieuwe markten vermeld, kan men filteren op projecten en staat de verkoop van onze groene stroom duidelijk 'in the picture'.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwsbrief december 2023

  In de Aspiravi-groep nieuwsbrief van december kan u de videotestimonial van MIVB bekijken.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwsbrief november 2023

  In de Aspiravi-groep nieuwsbrief van november informeren we u over de meest performante windturbine uit de geschiedenis van de Aspiravi-groep en over het succes van de Aspiravi on the Road events van dit jaar.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwsbrief oktober 2023

  In de Aspiravi-groep nieuwsbrief van oktober informeren we u o.a. over de stand van zaken op de verschillende werven en kan u de aftermovie van Journée Découverte Entreprises bekijken.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Interview met CEO Rik Van de Walle in weekendkrant De Tijd

  Het Harelbeekse Aspiravi ontpopte zich in de schaduw van de energiereuzen tot een grote speler in groene energie én een winstmachine die al 124 miljoen euro aan gemeentelijke aandeelhouders uitkeerde. Om de groei verder te zetten mikt CEO Rik Van de Walle op grote windparken in Bosnië en zonnepanelen in Franse wijngaarden. bron: De Tijd

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwsbrief september 2023

  In de Aspiravi-groep nieuwsbrief van september informeren we u over Open Bedrijvendag en Aspiravi on the Road in Fernelmont.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwsbrief augustus 2023

  In de Aspiravi-groep nieuwsbrief van augustus informeren we u over de levering van groene stroom aan enkele grote bedrijven.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Nieuwsbrief juli 2023

  In de Aspiravi-groep nieuwsbrief van juli informeren we u over de wereldpremière van de Windsyfonie en over het dividend voor 13.100 burger-coöperanten.

  Gepubliceerd op