Direct naar inhoud
Terug naar markten

België

Gedreven door de wind leveren we in België al 20 jaar groene stroom. Maar daar stopt het niet. Ook met biomassa maken we het verschil. Met de blik op een duurzame toekomst zetten we de energietransitie voort.

onshore windturbines
229
onshore windturbines
offshore windturbines
172
offshore windturbines
biomassacentrales
2
biomassacentrales
totaal geïnstalleerd vermogen
1.654,5 MW
totaal geïnstalleerd vermogen
gezinnen / jaar
1,86 miljoen
gezinnen / jaar
vermeden CO₂-uitstoot / jaar
2,29 miljoen ton
vermeden CO₂-uitstoot / jaar

Met volle windkracht vooruit

Zowel op land als in de Belgische Noordzee laten we de wind haar werk doen. In 2024 plannen we 7 nieuwe windturbines op 4 verschillende locaties in België. En dat telt. Want samen zijn deze projecten goed om 44.500 gezinnen van stroom te voorzien. Zo laten wij lokale energie stromen, ook doorheen jouw bedrijf.

Projecten in België

Ontdek onze projecten in België
In ontwikkeling
In procedure
In opbouw
In exploitatie

Project in de kijker

Oostkamp E40-E403 klaverblad

Aspiravi nv bouwt in Oostkamp 2 windturbines in het klaverblad van de snelwegen E40/E403.

Project in de kijker

Sainte Ode

Het Aspiravi nv windpark Sainte-Ode is gelegen nabij de N4 op grondgebied Sainte-Ode en bestaat uit 5 windturbines die groene stroom zullen produceren in 2024.

Start jouw energietransitie

Wil jij met hernieuwbare Belgische energie het beleid van jouw bedrijf vergroenen? Wij begeleiden jou doorheen jouw energietransitie.

Start nu

Case in de kijker

Decathlon

Sportwinkelketen Decathlon sloot met Aspiravi een overeenkomst gekenmerkt door een vaste prijs op lange termijn voor 100% hernieuwbare, lokaal geproduceerde energie.

Lees de Decathlon case

Welke bedrijven kozen voor onze groene energie? Bekijk al onze cases!

Gerelateerd nieuws

Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Reactie op artikel Het Nieuwsblad – 12.06.2024

  Op woensdag 12 juni 2024 verscheen in Het Nieuwsblad een artikel omtrent de stand van zaken op de werf in Evergem, waar Aspiravi nv twee nieuwe windturbines bouwt. Jammer genoeg bevatte het artikel enkele onwaarheden en werd er geen reactie of input vanwege Aspiravi opgenomen. Met onderstaand bericht wensen wij formeel te reageren op de inhoud van dit artikel en het standpunt van Aspiravi mee te delen.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Opnieuw mooi dividend voor 13.200 burger-coöperanten

  Coöperanten van zowel Aspiravi Samen cv, Limburg wind cv als Wind voor “A” cv, krijgen dit jaar opnieuw een mooi dividend uitgekeerd voor hun investering in hernieuwbare energieprojecten.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Wind voor “A” krijgt vergunning voor 7 nieuwe windturbines in de Haven van Antwerpen

  Meer dan 25.000 Antwerpse gezinnen kunnen volgend jaar genieten van groene stroom uit de Antwerpse Haven dankzij deze investering van bijna 50 miljoen Euro.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Beaulieu International Group (B.I.G.) en A&U Energie maken samen werk van de energietransitie

  Wielsbeke, 11 juni 2024 - Beaulieu International Group investeert €5 miljoen om de fossiele energievoorziening van haar Cushion Vinyl productievestiging in Wielsbeke, België, om te schakelen naar biomassa opgewekte stoom; een overgang naar hernieuwbare energie. Hiervoor werkt B.I.G. samen met A&U Energie, een bedrijf dat niet-recycleerbaar afvalhout omzet in groene energie en warmte. Deze strategische stap past in de doelstelling van B.I.G. om tegen 2030 'net zero' te worden.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  300 lagereschoolkinderen bezoeken belevingsdag over windenergie in Oostkamp

  Langsheen de E40 en ter hoogte van de verkeerswisselaar tussen de E40 en de E403, op grondgebied van Oostkamp, heeft Aspiravi recent 4 nieuwe windturbines gebouwd. Op dinsdag 11 juni nodigde het bedrijf daarom de 10/12 jarigen uit de basisscholen van Oostkamp, Loppem, Veldegem, Ruddervoorde en Zedelgem uit op een belevingsdag over windenergie.

  Gepubliceerd op

  Aspiravi on the Road Oostkamp
 • Nieuws

  Aspiravi bouwt 2 windturbines in het klaverblad van de verkeerswisselaar E40/E403 in Oostkamp

  In de verkeerslussen van de verkeerswisselaar E40/E403 in Oostkamp heeft Aspiravi 2 nieuwe windturbines gebouwd. De bouw van windturbines middenin een extreem druk verkeerscomplex bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Alle fasen van de werken zijn vlot verlopen en de beide windturbines zijn vandaag volledig opgebouwd.

  Gepubliceerd op

  Aspiravi - bouw windpark Oostkamp Verkeerslussen
 • Nieuws

  Nieuwsbrief april 2024

  In de Aspiravi Groep nieuwsbrief van april informeren we je o.a. over de samenwerking met Dacathlon, het verhoogde aandeelhouderschap in offshore windpark Northwind en de stand van zaken op de verschillende werven.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Update stand van zaken werven 2024

  Met de realisatie van 7 onshore windturbines, verspreid over 4 locaties in België, levert de Aspiravi Groep dit jaar opnieuw een grote bijdrage aan de verschillende klimaat- en hernieuwbare energiedoelstellingen. Lees hier de stand van zaken op de werven in Oostkamp, Diest, Bilzen en Evergem.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Ondernemers Voka West-Vlaanderen: “Aspiravi blijft pionieren”

  “Aspiravi blijft pionieren”. Met deze sprekende titel opent het coverartikel dat vorige week verscheen in Ondernemers, het magazine van Voka West-Vlaanderen. In een uitgebreid interview geeft Rik Van de Walle - CEO Aspiravi Holding - een inkijk in de toekomst van de Aspiravi Groep en de vele kansen en uitdagingen die in het verschiet liggen.

  Gepubliceerd op

  Rik Van de Walle - Ondernemers Voka West-Vlaanderen