Direct naar inhoud
Terug naar projecten

Ham E313 Kwaadmechelen III & IV

Het Limburg win(d)t nv windpark Ham E313 Kwaadmechelen III & IV is gelegen langs de snelweg E313 op grondgebied Ham en bestaat uit 2 windturbines die groene stroom produceren sinds 2022.

In exploitatie:
onshore windturbines
2
onshore windturbines
totaal geïnstalleerd vermogen
7,8 MW
totaal geïnstalleerd vermogen
gezinnen / jaar
5.400
gezinnen / jaar
vermeden CO₂-uitstoot / jaar
9.100 ton
vermeden CO₂-uitstoot / jaar

Case in de kijker

Nike

Twee windturbines langs het Albertkanaal in Ham werden in 2023 van het openbaar net gekoppeld en rechtstreeks op het net van het nabijgelegen Nike aangesloten.

Lees de Nike case

Gerelateerd nieuws

Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Nieuwsbrief april 2024

  In de Aspiravi Groep nieuwsbrief van april informeren we je o.a. over de samenwerking met Dacathlon, het verhoogde aandeelhouderschap in offshore windpark Northwind en de stand van zaken op de verschillende werven.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Ondernemers Voka West-Vlaanderen: “Aspiravi blijft pionieren”

  “Aspiravi blijft pionieren”. Met deze sprekende titel opent het coverartikel dat vorige week verscheen in Ondernemers, het magazine van Voka West-Vlaanderen. In een uitgebreid interview geeft Rik Van de Walle - CEO Aspiravi Holding - een inkijk in de toekomst van de Aspiravi Groep en de vele kansen en uitdagingen die in het verschiet liggen.

  Gepubliceerd op

  Rik Van de Walle - Ondernemers Voka West-Vlaanderen
 • Nieuws

  Aspiravi Groep wijzigt organisatiestructuur

  Met het oog op een verdere groei van de binnen- en buitenlandse activiteiten enerzijds en een continuïteit in de bedrijfsvoering anderzijds, wijzigt de Aspiravi Groep haar organisatiestructuur vanaf 01/04/24.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Aspiravi Offshore verwerft 70% van de aandelen van offshore windpark Northwind

  Aspiravi Offshore (dat deel uitmaakt van de Aspiravi Groep), Parkwind en Sumitomo Corporation hebben een overeenkomst bereikt inzake het aandeelhouderschap en de samenwerking binnen het offshore windpark Northwind . Aspiravi Offshore neemt alle aandelen van Parkwind in Northwind over en verwerft zo 70 % van de aandelen van Northwind . De nieuwe aandeelhoudersstructuur zorgt voor een stevige Belgische verankering van het offshore windpark.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Aspiravi bouwt 7 onshore windturbines op 4 locaties in België in 2024

  Dit jaar levert de Aspiravi-groep opnieuw een grote bijdrage aan de verschillende klimaat- en hernieuwbare energiedoelstellingen. Op de planning staat de realisatie van 7 onshore windturbines, verspreid over 4 locaties in België.

  Gepubliceerd op

  Aspiravi - Oostkamp verkeerslussen