Op de Koraal Tabak site aan de Oostkust van Curaçao werd de officiële start gegeven voor de bouw van een vierde Aspiravi-groep windpark op het eiland.

Aqualectra en NuCapital Aspiravi bouwen samen vijf bijkomende windturbines op Koraal Tabak. Tijdens de groundbreaking ceremony werd duidelijk dat minstens 50% van het elektriciteitsverbruik in Curaçao uit hernieuwbare energiebronnen zal kunnen worden opgewekt na realisatie van dit project. Dat aandeel kan in de toekomst nog verder stijgen.

Bovendien dragen de windturbines bij aan het verlagen van de energieprijzen en het verminderen van de brandstofimport. Op die manier kan het lokale nutsbedrijf Aqualectra haar ambitie kracht bijzetten om een betrouwbaarder, betaalbaarder en duurzamer energienetwerk te realiseren.

Tijdens de officiële inhuldigingsceremonie werd o.a. de eerste symbolische spadesteek gegeven door Eerste Minister Gimar Pisas, werd het bouwbord onthuld en werd er duiding gegeven bij het project door verschillende leden van de Ministerraad, alsook door Roy M Kolader (Managing Director – NuCapital) en Neysa Isenia (acting CEO – Aqualectra).

Momenteel worden de funderingswerken uitgevoerd. De effectieve opbouw van de windturbines is gepland voor na de zomer. Als alles volgens plan verloopt, zal windpark NuKoraal Tabak nog dit jaar groene stroom produceren.