Direct naar inhoud
Terug naar cases

Case:
MIVB

De Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB was niet alleen op zoek naar lokaal geproduceerde groene energie, maar ook naar prijszekerheid op middellange termijn in een sterk volatiele markt.

Corporate Power Purchase Agreement

De Aspiravi-groep bood MIVB geen kant-en-klare formule, maar wel een oplossing specifiek gericht op hun noden en verwachtingen. Die oplossing kwam er in de vorm van een Corporate PPA (Power Purchase Agreement) waarbij een tussenhandelaar instaat voor het uitbalanceren van de energiebevoorrading van MIVB en daarbij beroep doet op de lokaal geproduceerde groene energie van verschillende Aspiravi-windparken.

Vergroening van de energievoorziening

Thibaut Van Vyve ā€“ Asset Manager Energy MIVB: ā€œDankzij het vlot persoonlijk contact met de mensen van Aspiravi en hun uitgebreide dossierkennis was het zeer aangenaam werken. Dat we door de samenwerking met een lokale partner een verdere vergroening van Belgische afkomst van onze energievoorziening kunnen doorvoeren, maakt ons bijzonder trots . Dit is een mooie realisatie om duurzame mobiliteit te ondersteunen.ā€