Direct naar inhoud
Terug naar cases

Case:
Harol

Op het bedrijventerrein van Harol – fabrikant van zonwering, rolluiken en terrasoverkappingen – bouwde de Aspiravi-groep in 2021 één windturbine waarvan de groene stroom deels door het bedrijf wordt afgenomen en deels op het net wordt geplaatst.

onshore windturbine
1
onshore windturbine
totaal geïnstalleerd vermogen
3,5 MW
totaal geïnstalleerd vermogen
gezinnen / jaar
2.600
gezinnen / jaar
vermeden CO₂-uitstoot / jaar
4.300 ton
vermeden CO₂-uitstoot / jaar

Duurzaam en optimaal energieverbruik in productiesite

Bij de zoektocht naar een geschikt terrein om het bestaande windpark langs de E314 uit te breiden, kwam de Aspiravi-groep op bedrijventerrein Webbekom in Diest uit. Op de gronden van Harol werd de ideale locatie gevonden, terwijl het bedrijf zelf in de samenwerking een opportuniteit zag om hun energieverbruik te verduurzamen en te optimaliseren.

Corporate Power Purchase Agreement

Er werd beslist om de nieuwe windturbine enerzijds aan te sluiten op het net en anderzijds ook op de eigen elektrische installatie van Harol via een on-site Corporate PPA (Power Purchase Agreement). Annick Draelants, CEO van Harol: “Wij zijn verheugd om volledig op groene energie te draaien. Een eigen productie op 100% hernieuwbare energie sluit mooi aan bij de duurzame, toekomstbestendige oplossingen die Harol vandaag biedt.”

Voor meer informatie, bezoek de projectpagina