Direct naar inhoud
Terug naar projecten

Hoogstraten-Wuustwezel E19 (Noorderkempen)

Het Aspiravi nv windpark Hoogstraten-Wuustwezel E19 (Noorderkempen) is gelegen langs de snelweg E19 op grondgebied Hoogstraten en Wuustwezel en bestaat uit 7 windturbines die groene stroom produceren sinds 2012.

In exploitatie:
onshore windturbines
7
onshore windturbines
totaal geïnstalleerd vermogen
16,1 MW
totaal geïnstalleerd vermogen
gezinnen / jaar
9.500
gezinnen / jaar
vermeden CO₂-uitstoot / jaar
15.800 ton
vermeden CO₂-uitstoot / jaar

Case in de kijker

Google

Zowel Google als Aspiravi hebben in België beiden dezelfde ambitie : de energietransitie van fossiele brandstoffen naar een koolstofvrije energieproductie realiseren.

Lees de Google case

Gerelateerd nieuws

Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Opnieuw mooi dividend voor 13.200 burger-coöperanten

  Coöperanten van zowel Aspiravi Samen cv, Limburg wind cv als Wind voor “A” cv, krijgen dit jaar opnieuw een mooi dividend uitgekeerd voor hun investering in hernieuwbare energieprojecten.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Wind voor “A” krijgt vergunning voor 7 nieuwe windturbines in de Haven van Antwerpen

  Meer dan 25.000 Antwerpse gezinnen kunnen volgend jaar genieten van groene stroom uit de Antwerpse Haven dankzij deze investering van bijna 50 miljoen Euro.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Beaulieu International Group (B.I.G.) en A&U Energie maken samen werk van de energietransitie

  Wielsbeke, 11 juni 2024 - Beaulieu International Group investeert €5 miljoen om de fossiele energievoorziening van haar Cushion Vinyl productievestiging in Wielsbeke, België, om te schakelen naar biomassa opgewekte stoom; een overgang naar hernieuwbare energie. Hiervoor werkt B.I.G. samen met A&U Energie, een bedrijf dat niet-recycleerbaar afvalhout omzet in groene energie en warmte. Deze strategische stap past in de doelstelling van B.I.G. om tegen 2030 'net zero' te worden.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  300 lagereschoolkinderen bezoeken belevingsdag over windenergie in Oostkamp

  Langsheen de E40 en ter hoogte van de verkeerswisselaar tussen de E40 en de E403, op grondgebied van Oostkamp, heeft Aspiravi recent 4 nieuwe windturbines gebouwd. Op dinsdag 11 juni nodigde het bedrijf daarom de 10/12 jarigen uit de basisscholen van Oostkamp, Loppem, Veldegem, Ruddervoorde en Zedelgem uit op een belevingsdag over windenergie.

  Gepubliceerd op

  Aspiravi on the Road Oostkamp
 • Nieuws

  Nieuwsbrief april 2024

  In de Aspiravi Groep nieuwsbrief van april informeren we je o.a. over de samenwerking met Dacathlon, het verhoogde aandeelhouderschap in offshore windpark Northwind en de stand van zaken op de verschillende werven.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Ondernemers Voka West-Vlaanderen: “Aspiravi blijft pionieren”

  “Aspiravi blijft pionieren”. Met deze sprekende titel opent het coverartikel dat vorige week verscheen in Ondernemers, het magazine van Voka West-Vlaanderen. In een uitgebreid interview geeft Rik Van de Walle - CEO Aspiravi Holding - een inkijk in de toekomst van de Aspiravi Groep en de vele kansen en uitdagingen die in het verschiet liggen.

  Gepubliceerd op

  Rik Van de Walle - Ondernemers Voka West-Vlaanderen
 • Nieuws

  Aspiravi Groep wijzigt organisatiestructuur

  Met het oog op een verdere groei van de binnen- en buitenlandse activiteiten enerzijds en een continuïteit in de bedrijfsvoering anderzijds, wijzigt de Aspiravi Groep haar organisatiestructuur vanaf 01/04/24.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Aspiravi Offshore verwerft 70% van de aandelen van offshore windpark Northwind

  Aspiravi Offshore (dat deel uitmaakt van de Aspiravi Groep), Parkwind en Sumitomo Corporation hebben een overeenkomst bereikt inzake het aandeelhouderschap en de samenwerking binnen het offshore windpark Northwind . Aspiravi Offshore neemt alle aandelen van Parkwind in Northwind over en verwerft zo 70 % van de aandelen van Northwind . De nieuwe aandeelhoudersstructuur zorgt voor een stevige Belgische verankering van het offshore windpark.

  Gepubliceerd op

 • Nieuws

  Aspiravi bouwt 7 onshore windturbines op 4 locaties in België in 2024

  Dit jaar levert de Aspiravi-groep opnieuw een grote bijdrage aan de verschillende klimaat- en hernieuwbare energiedoelstellingen. Op de planning staat de realisatie van 7 onshore windturbines, verspreid over 4 locaties in België.

  Gepubliceerd op

  Aspiravi - Oostkamp verkeerslussen