Direct naar inhoud
Terug naar cases

Case:
Google

Zowel Google als Aspiravi hebben in Belgiƫ beiden dezelfde ambitie : de energietransitie van fossiele brandstoffen naar een koolstofvrije energieproductie realiseren.

Google en Aspiravi maken samen werk van een meer duurzame samenleving

Via een PPA (Power Purchase Agreement) afgesloten tussen beide bedrijven, neemt Google jaarlijks 59,2 MW aan windenergie af van Aspiravi. Dit is het geĆÆnstalleerd vermogen van 9 nieuwe windparken die Aspiravi in BelgiĆ« bouwt en operationeel zullen zijn tegen eind 2024.

Voor Google was het enerzijds cruciaal dat de groene stroom uit de overeenkomst afkomstig was van nieuw gebouwde windturbines zodat het aandeel hernieuwbare energie in Belgiƫ dankzij de inspanningen en ambitie van Google groeit. Anderzijds was het voor het bedrijf ook zeer waardevol deze overeenkomst te kunnen sluiten met een 100% Belgisch bedrijf als Aspiravi: groene energie van een lokale partner.

Koolstofvrije toekomst

Thierry Geerts, Country Manager Google BeLux:Ā ā€œDuurzaamheid is sinds de oprichting Ć©Ć©n van de kernwaarden van Google en we lopen al meer dan tien jaar voorop bij het bereiken van een koolstofvrije toekomst. Onze ambitie om in 2030, waar dan ook ter wereld, volledig op koolstofvrije energie te draaien, vereist samenwerkingen met belangrijke energiebedrijven zoals Aspiravi, die zich gezamenlijk inzetten voor duurzame energiedoelstellingen.ā€

Lees het volledige persbericht over de samenwerking tussen Google en de Aspiravi Groep.

Copyright foto Google - 2018 Sundry Photography