Direct naar inhoud

Power Purchase Agreement (PPA)

Kies voor hernieuwbare energie tegen een vaste prijs op lange termijn. Er zijn verschillende modellen PPA’s.

De stijgende volatiliteit van de energiemarktprijzen en de versnelde nood tot vergroening vormen een actuele uitdaging voor heel wat sectoren. Bovendien is zelf energie opwekken niet altijd haalbaar vanwege beperkingen in ruimte, tijd, kennis of investeringskapitaal.

Een stabiel en minder kapitaalintensief alternatief is het aangaan van een Corporate Power Purchase Agreement (PPA). Dit is een afnamecontract van duurzame energie, geproduceerd uit de Aspiravi portfolio van windturbines in België. Hoe werkt dit precies en is het iets voor jouw organisatie?

PPA Aspiravi - Power Purchase Agreement

Een Corporate Power Purchase Agreement is een overeenkomst op korte tot lange termijn (3 tot 20 jaar) tussen Aspiravi en jouw bedrijf waarbij de afnamehoeveelheid, de prijs en de duur worden vastgelegd. Aspiravi levert hierbij hernieuwbare energie aan een afgesproken prijs. Deze energie haalt Aspiravi enkel van haar eigen hernieuwbare energievoorzieningen in België. Vervolgens wordt deze opgewekte energie via het publieke net aan jouw bedrijf geleverd.

Je kiest zelf of jouw bedrijf helemaal, of slechts deels overschakelt op groene energie via een PPA. Eens deze operatief is, ontvang je een Garantie van Oorsprong (GO) die aantoont dat je aangekochte energie 100% groen en hernieuwbaar is.

Deze energie kan rechtstreeks aan je huidige energieleverancier (PPA) of virtueel (VPPA) via de markt geïnjecteerd worden in jouw bedrijf. Bij deze laatste gebeurt de energieoverdracht niet fysiek, maar virtueel.

In dit geval zal Aspiravi de hoeveelheid door jouw bedrijf aangekochte energie zelf aan het publieke elektriciteitsnet beleveren. Toch blijft jouw bedrijf de gegarandeerde afnemer van deze groene energie, en ontvang je dus ook een Garantie van Oorsprong.

VPPA - Virtual Power Purchase Agreement

Start jouw energietransitie

Een vraag, een eerste idee of een concreet doel? Vul het formulier in en een van onze experts neemt snel vrijblijvend contact met je op.

Op basis van jouw duurzame doelstellingen en energiebehoeftes bekijken we samen de mogelijkheden om jouw bedrijf te voorzien van onze groene energie.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
1Contactinformatie
2Bedrijfsinformatie
3Jouw vraag
Op basis van jouw duurzame doelstellingen en energiebehoeftes bekijken we samen de mogelijkheden om jouw bedrijf te voorzien van onze groene energie.